Loading...
 Start Page

ΠΑΤΡΑ

Ο Άγιος Ανδρέας

ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός (χωρητικότητα 5.500 άτομα) στα Βαλκάνια. Εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής και αγιογράφησης φυλάσσει την κάρα του Αποστόλου και τμήμα του χιαστί σταυρού στον οποίο μαρτύρησε. Στο τόπο του μαρτυρίου βρίσκεται ο παλαιός ναός, ρυθμού βασιλικής.

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Οικοδομήθηκε το 160 μ.Χ., επιχωματώθηκε στη πάροδο των χρόνων, ανακαλύφθηκε το 1889, αποκαταστάθηκε το 1952 και έκτοτε φιλοξενεί τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις (χωρητικότητα 2000 θεατές). Στον περιβάλλοντα χώρο του εκτίθενται σαρκοφάγοι και ψηφιδωτά. Γερμανού & Σωτηριάδου-είσοδος ελεύθερη.

Ρωμαϊκό Μνημείο

ΑΛΛΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Υδραγωγείο: Αναπτύσσεται σε μήκος 6χλμ. Μέχρι τα ριζά του λόφου Δασύλλιο.
Βόρειο Νεκροταφείο: Του τέλους του 1ου-2ου μχ. αιώνα.
Στάδιο: μήκους 300μ, ανασκαφή συνεχιζόμενη.
Νυμφαία
Γέφυρα του Μείλιχου: Καλοδιατηρημένη γέφυρα με δυο τούβλινες καμάρες. Βάσεις με πελεκητές πέτρες.

Το Κάστρο της Πάτρας

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Κτίσθηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού στο χώρο της αρχαίας ακρόπολης της Πάτρας (φιλοξενεί και σήμερα ανασκαφικά ευρήματα). Κυριαρχήθηκε κατά καιρούς και δέχθηκε οικοδομικές παρεμβάσεις από τους Φράγκους, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τους Ενετούς και τους Τούρκους. Άνω πόλη-Είσοδος ελεύθερη-Καθημερινά εκτός Δευτέρας(08.00-17.00).

Το θέατρο Απόλλων

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «Απόλλων»

Το 1872, περίπου την ίδια περίοδο με το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και τη Βιέννη η Πάτρα αποκτά το θέατρο-όπερά της με ιταλική σκηνή και διπλή σειρά θεωρείων. Σε σχέδια του βαυαρού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ με πρωτοβουλία και συνεισφορές των πατρινών εμπόρων. Σήμερα φιλοξενεί τις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Εκκλησία ο Παντοκράτορας


Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ


Βυζαντινός ναός, από το 900 μ.Χ. κτισμένος στα ερείπια του ναού του Διός, μετατράπηκε και σε τζαμί στην Τουρκοκρατία και ξανακτίσθηκε μετά το 1828.

Ο Πύργος στην Αχάϊα Κλάους

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

Chateau, κτίσθηκε το 1854 για την πρώτη βιομηχανική παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα.. Σήμερα το 70% της παραγωγής εξάγεται σε 43 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ενώ την αίθουσα υποδοχής ( κάβα Δανιηλίδα) στο chateau κοσμούν τα πάμπολλα διεθνή βραβεία και οι εντυπώσεις διάσημων προσωπικοτήτων που θαύμασαν τις εγκαταστάσεις ( Βίσμαρκ, στρατάρχης Μοντγκόμερι, Ευγένιος ο' Νηλ, Φρανς Λιστ,) κ.α. Το επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 200.000 επισκέπτες.» Πετρωτό Πατρών.

Βασιλιάς Καρνάβαλος

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Δημοτικό εργαστήριο που κατασκευάζονται και φυλάσσονται άρματα και διακοσμητικά στοιχεία του καρναβαλιού.

Το Κάστρο του Ρίου

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Κτίσθηκε το 1499 μαζί με το αντικρινό του κάστρο του Αντιρρίου από τον Βαγιαζήτ Β' για να ελέγξει τα «μικρά Δαρδανέλια» όπως αποκαλούσαν το θαλάσσιο πέρασμα. Καταλήφθηκε από Ισπανούς και Γενουάτες, ανακαταλήφθηκε από τους Τούρκους και παραδόθηκε το 1928 στο Γάλλο στρατηγό Μαιζόν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γούναρη 6, Πάτρα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 331302, 2610 331324

E-MAIL: info@mariepalace.gr
Copyright © 2016 - 2024 Ξενoδοχείο στην Πάτρα - Hotel Marie Palace